Австрийските власти въведоха строги правила срещу нарушенията на пътя. От 1

...
Австрийските власти въведоха строги правила срещу нарушенията на пътя. От 1
Коментари Харесай

Глобата за превишена скорост в Австрия стига до 5000 евро

Австрийските управляващи вкараха строги правила против нарушаванията на пътя. От 1 септември влизат в действие нови, доста строги ограничения. Финансовите наказания ще се усилват с всеки километър от горната страна над допустимите и може да доближи до 5000 евро.

Ако полицията хване водач, който кара с 30 км/ч над ограничаването на скоростта, ще санкции лидера със 150 евро вместо досегашните 70 евро. Размерът на санкциите ще се усилват с всеки километър от горната страна над допустимите и може да доближи до 5000 евро. На този стадий обаче оптималната санкция ще бъде налагана на водачи, които са нарушавали рестриктивните мерки на скоростта редовно.Ако екскурзиант нарушава ограничаването на скоростта на пътя, той ще би трябвало да заплати санкцията на място.

Според новите правила освен санкциите ще са по-високи, но полицията ще има правото да конфискува автомобила на нарушителя, в случай че реши, че е належащо. Участващите в противозаконни гонки, с изключение на санкция, са изправени пред лишаване на свидетелството за ръководство за минимум шест месеца. Връщането му ще става след прекосяването през психиатричен обзор.

Този ход на австрийските управляващи пристигна откакто Министерството на превоза във Виена откри, че доста от водачи не се тормозят от съществуващите наказания. Те ще засягат както австрийците, по този начин и посещаващите страната.
 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР